Sinterklaas /

Sinterklaas schoencadeautjes

Een echte sinterklaastraditie: schoenzetten. Voor het slapengaan een liedje zingen en de schoen vullen met een tekening voor de Sint en ook wat water en een wortel voor het paard van de goedheiligman. 's Ochtends vroeg wakker worden en naar beneden... zou er wat in je schoen zitten?

Hieronder vind je al onze leuke schoencadeautjes onder de 10 euro. Lees ook onze blog waarin we 8 toffe schoenkadootjes tot 10 euro op een rijtje zetten!Weergave:


Bezig met laden...

Sinterklaas kapoentje...
Het zetten van de schoen is in de 15e eeuw begonnen. Dit schoenzetten gebeurde eerst in de kerk, hier werd door de beter bedeelde mensen wat gegeven voor de armen. Een dag later op 6 december (de sterfdag van Sint Nicolaas) werd de opbrengst vervolgens onder de armen verdeeld. Uit de archieven van de Sint Nicolaaskerk in Utrecht komt naar voren dat vanaf het jaar 1427 op 5 december, Sinterklaasavond, schoenen werden gezet. Kinderen kregen vroeger vaak snoepgoed en koek in hun schoen. Tegenwoordig worden de schoen nog steeds gezet in de periode voorafgaande aan 5 december. Meestal begint het schoenzetten op de dag dat de Sinterklaasintocht is geweest en de Sint weer in het land is. Het liedje 'Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje' wordt in deze weken dan ook veelvuldig gezongen. 

0
Onbeperkt

Inschrijven nieuwsbrief

Ben je ook zo gek op nostalgie en jeugdsentiment en wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes van De Oude Speelkamer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Over De Oude Speelkamer

Bij De Oude Speelkamer vind je retro speelgoed en kinderkamer accessoires. De meest prachtige producten uit binnen- en buitenland. Allemaal voorzien van een tikkeltje nostalgie en jeugdsentiment. Een feest der herkenning! Super om hier een cadeautje uit de oude doos op de kop te tikken. Lees meer over De Oude Speelkamer achter de schermen op ons Blog DOS & US.
 

Contact

• stuur een e-mail
• bel +31 (0) 85 0516 828
• vul het contactformulier in

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel