Merken /

Djeco

DJECO is een prachtig merk waarop we enorm trots zijn het te mogen voeren. Dit Franse merk staat namelijk voor prachtig vormgegeven speelgoed van de hoogste kwaliteit. Djeco speelgoed blinkt uit in een combinatie van topkwaliteit, prachtige illustraties, aansprekende kleuren en tot in de puntjes verzorgde verpakkingen. Met een breed assortiment, bestaande uit onder andere houten speelgoed, puzzels, spelletjes, knutselpakketten en decoraties voor de kinderkamer, mag Djeco zich wat ons betreft absoluut toonaangevend noemen in de speelgoedwereld.


Weergave:


Bezig met laden...

Djeco, van baby tot tiener
Net als kinderen droomt Djeco van speelgoed en spelletjes dat door iedereen leuk gevonden wordt, dingen die je aan het lachen maken en laten dromen en ontdekken. Het speelgoed van Djeco wordt ontwikkeld door een team van illustratoren en ontwerpers dat continu bezig is met onderzoeken, experimenteren en vergelijken om het beste product te maken dat er op zijn mooist uitziet. Voor een product in de verkoop gaat wordt het uitgebreid getest op kwaliteit en veiligheid. Regelmatig steekt Djeco speelgoed van vroeger in een nieuw jasje, met herkenbare patronen en in vrolijke kleuren.

Djeco - hoe het begon
Het van oorsprong Franse familiebedrijf is in 1954 opgericht door de moeder, Véronique Michel-Dalès. Zij ontwikkelde diverse leerspelletjes, zoals ‘Loto des quatre jeudis’ en ‘Ma maison des puces’. Deze mooie, intelligente en leuke spelletjes van Djeco (de naam verwijst naar de gekko, een kleine hagedis die geluk brengt) hebben veel succes en worden in de jaren 60 vier keer gekozen tot speelgoed van het jaar. Het bedrijf komt in rustiger vaarwater terwijl zoon Frédéric opgroeit. In 1989 activeert hij het bedrijf weer, in eerste instantie om speelgoed dat in Frankrijk niet te verkrijgen is te importeren uit landen die hij bezoekt tijdens zijn wereldreizen. Steeds vaker droomt hij van speelgoed dat nog niet bestaat en realiseert zich dat hij alles in handen heeft om het zelf te maken. In 1997 lanceert de creatieveling zijn eerste collectie leerspeelgoed, waaronder houten speelgoed en kartonnen puzzels. In de jaren die volgen worden steeds nieuwe collecties met uitbreidingen naar kaartspellen en gezelschapsspellen. De collecties worden ontworpen door artistieke team die  grafische elementen, design en esthetiek centraal stelt. Frankrijk beleeft een nieuwe periode in de speelgoedbranche.

Inmiddels wordt het Djeco speelgoed in meer dan 60 landen verkocht, iets waar Frédéric nog elke dag trots op is. Ook bijzonder om te vermelden dat een aantal toonaangevende musea het speelgoed hebben geselecteerd: het Louvre en het Musée du Quai Branly in Frankrijk, maar ook de Tate Gallery in Groot Brittannië, het Moma in de Verenigde Staten en nog vele andere in Duitsland, Denemarken ...

Visie van Djeco
Djeco heeft kwaliteit en esthetiek hoog in het vaandel staan, en laten we eerlijk zijn, dat is ook te zien, maar ontwerpt haar speelgoed altijd met het spelende kind in het middelpunt. Het speelgoed moet praktisch, overzichtelijk en slim in elkaar zitten. Djeco wil tot de verbeelding spreken, verrukking teweeg brengen en ook stimuleren om te blijven proberen en ontwikkelen. Ook de aandacht voor detail verwerkt in het speelgoed valt onmiddellijk op.
Djeco ontwikkelt elke dag een nieuw product in 3 thema’s: spelletjes en speelgoed, decoratief, creatieve vrijetijdsbesteding.


 

Inschrijven nieuwsbrief

Ben je ook zo gek op nostalgie en jeugdsentiment en wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes van De Oude Speelkamer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Over De Oude Speelkamer

Bij De Oude Speelkamer vind je retro speelgoed en kinderkamer accessoires. De meest prachtige producten uit binnen- en buitenland. Allemaal voorzien van een tikkeltje nostalgie en jeugdsentiment. Een feest der herkenning! Super om hier een cadeautje uit de oude doos op de kop te tikken. Lees meer over De Oude Speelkamer achter de schermen op ons Blog DOS & US.
 

Contact

• stuur een e-mail
• bel +31 (0) 85 0516 828
• vul het contactformulier in

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel