Merken /

Kapla

Kapla
Kapla is ontstaan in 1987 door de Nederlandse Tom van der Bruggen. Hij verhuisde naar Frankrijk en droomde van het bouwen van een kasteel met torens. Om het uiteindelijke bouwwerk van zijn kasteel te visualiseren, gebruikte hij houten blokken om een schaalmodel te maken. De blokken voldeden echter niet, en hij verving ze door identieke houten plankjes met de bijzondere verhoudingen: 3 diktes voor 1 breedte en 5 breedtes voor 1 lengte welke het meest geschikt bleken om alles zonder enige bevestiging te bouwen. 

In 1987 besluit hij van zijn uitvinding een houten bouwspel te maken en doopt het met de naam "KAbouter PLAnkjes" oftewel KAPLA.

Creativiteit en vindingrijkheid
Door te bouwen stimuleert KAPLA de creativiteit, het concentratievermogen en de vindingrijkheid van het kind. Op het deksel van de doos staan verschillende voorbeelden om na te bouwen, maar je eigen bouwwerk bedenken kan natuurlijk ook (en is misschien wel veel leuker!).

 Weergave:


Bezig met laden...
Inschrijven nieuwsbrief

Ben je ook zo gek op nostalgie en jeugdsentiment en wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes van De Oude Speelkamer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Over De Oude Speelkamer

Bij De Oude Speelkamer vind je retro speelgoed en kinderkamer accessoires. De meest prachtige producten uit binnen- en buitenland. Allemaal voorzien van een tikkeltje nostalgie en jeugdsentiment. Een feest der herkenning! Super om hier een cadeautje uit de oude doos op de kop te tikken. Lees meer over De Oude Speelkamer achter de schermen op ons Blog DOS & US.
 

Contact

• stuur een e-mail
• bel +31 (0) 85 0516 828
• vul het contactformulier in

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel