Kinderboekenweek!

Dinsdagavond is de Kinderboekenweek (die loopt van 4 t/m 15 oktober) feestelijk geopend met het Kinderboekenbal! Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: 'Gruwelijk Eng!'. Een jaarlijks terugkerende week waarin extra aandacht wordt besteed aan (voor)lezen en om kinderboeken te promoten. De kans om extra aandacht te besteden aan lezen en boeken kunnen wij natuurlijk niet laten schieten! En om ook mee te doen aan de feestelijke opening, hebben wij ook een heus 'kinderboekenweekgeschenk': bij aankoop van een boek krijg je een leuk retro Volkswagen autootje cadeau*!

Tijd om een aantal mooie en bijzondere boeken in het zonnetje zetten. Prentenboeken met prachtige illustraties die ons doen denken aan vroeger, maar ook boeken vol weetjes voor de ontdekkers onder ons.  Gouden Boekjes
Goed voor ons jeugdsentiment en prettig om voor te lezen: Gouden Boekjes. De serie die bekend is om zijn leuke verhaaltjes met nostalgische illustraties en het Gouden randje. Herinner jij ‘Het Koekemannetje’ en ‘Konijntje Kattenkwaad’ nog?   
 
Boeken voor peuters en kleuters
Ga mee op avontuur met Sam en Julia van 'Het Muizenhuis'. Dit boek met korte verhaaltjes en prachtige, nostalgische platen (foto’s!) nodigt uit om keer op keer weer op bezoek te gaan in het Muizenhuis en nieuwe dingen te ontdekken! Wist je trouwens dat je het Muizenhuis ook daadwerkelijk kunt bezoeken in Amsterdam? Ook hebben wij een paar leuke boeken toegevoegd waarmee je samen met je kind actief kunt lezen. Zo kun je in het boek 'Eentje is anders' samen op zoek naar het dier dat afwijkt van de rest. Kunnen jullie hem vinden? Ook het boek 'Honderd dingen om te zoeken' is een prachtig geïllustreerd zoekboek. Op elke zoekplaat is ontzettend veel te zien (en te leren); kleuren, gevoelens, tegenstellingen en nog veel meer! Op elke zoekplaat hebben zich steeds een piepklein muisje en een schattig poesje verstopt. Lukt het om ze te vinden?
 
Gruwelijk Eng! of toch niet?
Voor de grotere kinderen hebben we uiteraard ook boeken in de shop. Bijvoorbeeld 'Van wie is dit skelet?' Een boek dat wel een beetje in het thema van de Kinderboekenweek past… . Stiekem vinden wij skeletten een beetje eng, het zijn tenslotte dode lichamen. Maar volgens het boek zijn het juist overlevers! Zeer geschikt voor nieuwsgierige en leergierige kinderen (en hun ouders)! En ook het 'Het dierenboek' bevat wel wat enge dieren… Een indrukwekkend boek dat je mee neemt op een fascinerende reis door het hele dierenrijk.

En nog veel meer...
Zoveel leuke boeken om nog te benoemen: bijzondere sprookjes, een nostalgisch geïllustreerde atlas voor een reis om de wereld, maar ook milieuvriendelijke hard kartonnen boekjes voor de allerkleinsten onder ons. En zo kunnen we nog wel even doorgaan! Neem zelf eens een kijkje in onze shop!
 
Heel veel (voor)leesplezier!

  
*Actie geldig gedurende de kinderboekenweek (4 t/m 15 oktober 2017) en zolang de voorraad strekt. Geef bij je bestelling aan of je voorkeur hebt voor een VW busje, Pickup of Kever.
 

          Reacties (0)

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

Nieuwsbrief

Ben je ook zo gek op nostalgie en jeugdsentiment en wil je op de hoogte blijven van nieuwtjes van De Oude Speelkamer? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Over De Oude Speelkamer

Bij De Oude Speelkamer vind je retro speelgoed en kinderkamer accessoires. De meest prachtige producten uit binnen- en buitenland. Allemaal voorzien van een tikkeltje nostalgie en jeugdsentiment. Een feest der herkenning! Super om hier een cadeautje uit de oude doos op de kop te tikken. Lees meer over De Oude Speelkamer achter de schermen op ons Blog DOS & US.
 

Contact

• stuur een e-mail
• bel +31 (0) 85 0516 828
• vul het contactformulier in

Alle bedragen zijn  inclusief  BTW    Powered by CCV Shop webwinkel

Om je zo goed mogelijk te helpen gebruikt deoudespeelkamer.nl cookies voor deze website.